Kristinusko on länsimaisen kulttuurin ja hyvinvoinin tausta.

Kari B Lilja

Jeesus Nasartelilainen 
En pidä itseäni kirjailijana. Varoin laittamasta omiani tuohon tekstiin. 80 -luvun puolella luin evankeliumeja kiinnostuneena ja huomasin, että kirjoittajat kertoivat samoja asioita eri sanoin ja eri painotuksin. Vanha käännös ei sisältänyt väliotsikoita ja tekstin pilkkominen jakeisiin häiritsi kokonaisuuden hahmottamista. Tästä syntyi ajatus sovittaa tekstit yhtenäiseksi kertomukseksi. Uskontoa teksti on silloin kun lukija pitää sitä totuutena, länsimaista kulttuuriperintöä se on joka tapauksessa.

Ihmisen kysymyksiä
Olevaisen ihmettely on ajattelevan ihmisen ominaisuus. Miksi olen olemassa ja mitä tarkoitusta varten, onko edes mitään tarkoitusta? Mitä tapahtuu kuoleman jälkeen? ym. Kirkkojen virallisille edustajille esitettiin 35 kysymystä – tavallisia ihmisen kysymyksiä.
Kirkoilla on puheenvuoro. Kirkko on Jumalan virallinen edustaja maan päällä. Käännymme siis asiantuntijan puoleen. Kristityn kuluttajansuojan kannalta on oleellista tietää millainen on kirkon oppi ja opetus keskeisissä kysymyksissä.
Nykypäivän kristinuskoa tarkastellaan alusta lähtien.

Lue Kristinuskosta.
Mistä kaikki lähti ja mitä sitten tapahtui, alusta lähtien tämän päivän kristillisyyteen asti.
Sanotaan, että kristinusko olisi hiipumassa ja menettämässä uskottavuuttaan. Kirkkojen jäsenkato on kiihtymässä. Mistä se johtuu, ehkä Ihmisen kysymyksiä -kirja voi valaista asiaa. Olisiko uskonnottomuus korvaava uskonto vai mitä muuta olisi tarjolla tilalle?